DIY avocadoplante

At ønske man var adopteret ind i en anden familie…

At være adopteret ind i den helt forkerte familie…

I 1980 bliver en lille pige født i Korea, hendes forældre kan af en eller anden grund ikke beholde den lille pige, og hun bliver derfor efterladt foran døren på et børnehjem i Seoul.
Helt lille spæd, underernæret både ift mad og nærvær OG kærlighed!
Sådan startede mit liv…
Er sikker på at jeg på en eller anden måde, har taget skade af det, dybt dybt inde i min sjæl. Som man læser i alle børnebøger, er de første par måneder så vigtige for den person man bliver, at mærke man høre til nogen, at man er elsket og tryg!

En kold decemberdag, i Københavns Lufthavn, ankommer en lille træt baby på 7 måneder, sammen med andre små adoptivbørn og nogle ansatte fra Danadopt.

Vi levede i en “lykkelig” familie i hele 3 år før mine forældre blev skilt. Min far forlod min mor med hans sekretær.
Jeg blev “fanget” i midten af et skilsmissepar, der på ingen måde kunne enes, en papmor der ikke ville mig og en mor der ikke kunne overskue det hele. Kan ikke huske meget fra dengang, men har efterfølgende fundet ud af en masse ting der foregik. Blandt andet har jeg på et tidspunkt ikke boet hos hverken min mor eller far…
Den 6 oktober 1986 dør min far af hjertestop, på hans fødselsdag.
Jeg er på det tidspunkt 6 år. Husker tydeligt min mor sidde ude i køkkenet og græde, jeg spørger hvad der er galt, hun siger “far er død”… Jeg går ned i gården og cykler…
Først da jeg bliver “voksen” besøger jeg min fars grav, i mange år vidste jeg faktisk ikke hvor han var begravet. Min fars nye kone mente ikke jeg var velkommen og min mor havde ikke kræfterne til at kæmpe imod. Hun fandt aldrig en ny mand efter min far, ødelagt af kærlighed for altid.

Har altid “holdt” lidt for meget fast på mine kærester gennem årerne, også selvom jeg godt vidste flere gange, at de ikke var gode for mig! Igen bange for at miste og ikke kunne forstå hvorfor de ikke ville mig, når jeg ville dem, hvorfor vi ikke kunne være en “lykkelig” familie..

Fra 1986-2015 mister jeg alle tætte i min familie, den sidste jeg mister er min mor, det kan I læse om her: http://shadesofgrey.dk/171-2/

Jeg er sikker på ,at alt hvad jeg har været igennem på en eller anden måde har gjort mig til det menneske jeg er i dag, er nok liiiidt mere ødelagt indeni, end folk der er vokset op i villa/volvo/vovse familien. Er SÅ bange for at miste, hver dag, det sidste kæmper vi faktisk ret meget med herhjemme, er ekstrem overbeskyttende overfor børnene og min mand.
Tænker tit på hvordan mit liv ville være hvis jeg var adopteret ind i en anden familie, ville jeg så stadig have en “mor og “far”… Eller hvis jeg fra start havde nogle forældre der kunne/ville have mig! Nogle mener sikkert bare at jeg skal være taknemmelig for at jeg blev “valgt”,og det ER jeg!

Min største frygt blev til virkelighed, da min datter var halvandet år,  jeg blev ENLIG MOR, det jeg altid har frygtet! At jeg skulle “ende op” som min mor?!

474392_10151632166147485_1073249397_o

I 4 år er jeg alene med min lille datter og kæmper og knokler for at hun skal vokse op, og på ingen måde mærke at hun heller ikke lever i en “lykkelig” familie… Græder hver aften når hun er puttet i seng. Og hver uge når jeg ikke har hende, knokler jeg 70 timer og græder lidt mere…

I dag er jeg lykkeligt gift, med en der forstår mig, det har taget lang tid for ham at komme helt ind! Mit “skjold” gennem mit liv, har været udadtil at virke hård og ikke lade folk komme helt ind på livet af mig, så blev jeg ikke såret.

Min veninde holdt den smukkeste tale til vores bryllup, den startede med at hun fik spillet Mads Langer https://www.youtube.com/watch?v=XnCYP8rGUqY Og talte om at jeg endelig havde givet slip på min frygt og havde lukket min mand ind i mit hjerte!

Mine veninder betyder ALT for mig, de er den familie jeg har mistet og dem jeg bruger når jeg er ked af det og har brug for råd og støtte.

Hvor meget skade tager man egenligt af, ikke at føle kærlighed fra starten?

X Jill

7 Kommentarer

 • Charlotte

  Helt vild fin, ærlig og rørende livsfortælling du har givet os her. Og selv om man er adopteret og bør føle sig heldig er det nemlig ikke altid et glansbillede af et familie forhold man oplever. Er selv adopteret men fra Danmark og alligevel kan jeg genkende mange af dine følelser, kampe og udfordringer i mit eget liv. Smukt at du deler så fint🙏🏻💕

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai

  Hvor er spændende læsning!
  Jeg er selv adopteret fra Korea, og det samme er min bror.
  Vi er dog opvokset i en hjertevarm familie, men de første 3-4 måneder af vores liv i Korea er vidt forskellige. Jeg kom direkte i plejefamilie og fik øjenkontakt og nærvær, hvor min bror kom på børnehjem og lå meget for sig selv indtil han kom til Danmark. Den dag idag snakker vi tit om, at starten på vores liv har været så forskellige og det kan man også mærke på os i den måde vi agerer i verden, og hvordan vi knytter os til mennesker.
  Jeg tror, at “traumer” sidder i kroppen på den ene eller anden måde og er med til at påvirke hvordan man elsker dem omkring en. Jeg selv oplever også at være lidt en hønemor for min søn, fordi jeg ikke kan slippe tanken om hvordan min biologiske mor ikke var der for mig den første tid af mit liv.

  Men virkelig spændende læsning med så meget at nikke genkendende til! ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jin

  Sikke et fint indlæg! Jeg kan nikke genkendende til mange af de følelser du beskriver. Jeg er selv adopteret fra Korea, og har haft en hård start på livet som helt sikkert har påvirket den person jeg er i dag. Min opvækst her i Danmark har været turbulent og har også altid været bange for at miste, men jeg tror at selvom at jeg var vokset op i en anden mere “normal” familie, havde jeg stadig haft samme frygt For at miste og blive afvist.
  Det er kodet i os fra de første mdr af vores liv. Heldigvis har det nok også gjort os meget robuste og jeg synes at du virker stærk! Der glæder mig at du har fundet en fantastisk mand og har fået en skøn familie og jeg ønsker dig alt muligt godt i fremtiden 😊❤️. Tak for fine billeder på Instagram og for et rørende indlæg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mary Salvador

  Ihh smuk histore 🙂

  Har siddet i samme båd, med hensyn til skjoldet. Det er møg hårdt at lukke folk ind, men en kæmpe lettelse når man endelig når dertil at kunne gøre det lidt efter lidt <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liv

  Mine forældre blev skilt da jeg var 14 år, i to år hørte jeg ikke et ord fra min far, og han levede et hårdt liv med alkohol og passede ikke på sig selv, han faldt om på Østerport station i 2004, 2 uger efter min mand havde friet, og døede inden ambulancen kom frem, jeg undgår stadig Østerport. Politiet kom for at meddele mig og min bror om hans død, men vi var heldigvis ikke hjemme, så de gik over til min mor, og så var det hende der fortalte os det. Jeg bliver nervøs hver gang min mand ikke kommer hjem til sædvanlig vis uden besked.. han er heldigvis ved at vænne sig til at han må ringe/skrive når han er forsinket.. haha. Jeg vil bare sige at jeg virkelig godt forstår dig, selvom det ikke er samme situation..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liv

  Mine forældre blev skilt da jeg var 14 år, i to år hørte jeg ikke et ord fra min far, og han levede et hårdt liv med alkohol og passede ikke på sig selv, han faldt om på Østerport station i 2004, 2 uger efter min mand havde friet, og døede inden ambulancen kom frem, jeg undgår stadig Østerport. Politiet kom for at meddele mig og min bror om hans død, men vi var heldigvis ikke hjemme, så de gik over til min mor, og så var det hende der fortalte os det. Jeg bliver nervøs hver gang min mand ikke kommer hjem til sædvanlig vis uden besked.. han er heldigvis ved at vænne sig til at han må ringe/skrive når han er forsinket.. haha

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Med det du har oplevet kan jeg godt forstå du har det svært 😔 Men dejligt at du har fundet dig en mand der forstår dig og elsker dig ❤️ Sender dig en masse tanker og ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY avocadoplante